SVT Sport - Stockholm

På SVT Sport arbetar ca 90 medarbetare med att producera kvalificerad journalistik till alla våra publiceringsytor. Exempelvis svt.se, Sportnytt, Sportspegeln och Vinterstudion eller andra stora evenemang som exempelvis fotbolls-VM. Vårt samlade utbud når miljoner människor. Har du frågor om praktikplats på SVT kontakta Henrik Bengts, projektledare nyheter och program.

SVT sport - redaktion Stockholm

Som praktikant på Sveriges största sportredaktion samlar du in, bearbetar och publicerar sportmaterial för webben, text-tv och TV. När det gäller TV så handlar det huvudsakligen om att tillsammans med redigerare hantera inkommande material för publicering i Sportnytt och våra evenemang.

Möjlighet finns att utvecklas inom exempelvis sociala medier och redigera i rörlig bild. Vi söker en idérik person som bidrar till att vi ska vara den ledande nyhetsbevakaren av breddidrott i Sverige.

För att göra praktik på SVT Sport krävs självklart ett stort och brett sportintresse.

Anja Hildén, avdelningschef SVT Sport

Lilla Sportspegeln - Stockholm

Lilla Sportspegeln är en del av Lilla Aktuellt som erbjuder sportinnehåll för barn i SVT Barn och SVT Play. Vi vill uppmuntra till rörelse och väcka sportintresse för vår publik. Vi har en nära dialog med vår publik i appen Duo. Vi söker en sportinriktad praktikant som är intresserad av göra innehåll för målgruppen 8–12 år och vill lära sig reporterrollen: bidra med egna idéer, göra research, skriva manus, boka inspelningar, genomföra intervjuer, stå framför kameran, redigera, göra startbilder och publicera innehåll.

Helena Bäckman, projektledare