Lokala nyheter - sökbara redaktioner i hela Sverige

Vi producerar journalistik till våra plattformar online och tv, med dagliga nyhetssändningar och nyhetsuppdateringar så väl lokalt som på minoritetsspråken finska och samiska samt på teckenspråk.

Vi samarbetar över hela landet, mellan redaktioner och riksnyheterna, både innehållsligt och administrativt och vi kraftsamlar vid större gemensamma nyheter eller särskilda bevakningar.

Har du frågor om praktikplats på SVT kontakta Henrik Bengts, projektledare HR, Nyheter och Program

Reporter på Lokala nyheter, flera redaktioner runt om i landet

Som praktikant deltar du i det redaktionella arbetet och arbetar som videojournalist på någon av alla våra redaktioner runt om i landet. Du producerar rörlig bild med tillhörande texter och stillbilder. Du deltar i det redaktionella idéarbetet, lär dig publicera och paketera online. Som praktikant kommer du arbeta med research, foto och redigering. Vi vill ha personer med ett samhällsintresse samt intresse för lokala frågor. Körkort är att föredra eftersom målsättningen är att du ska kunna arbeta självständigt.

Här finns kontaktlista till redaktionscheferna på SVT:s Lokala Nyheter. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Praktik på Lokala Nyheter Norrbotten

Praktik på Lokala Nyheter Småland

Praktik på Lokala Nyheter Väst

SVT nyheter Sápmi (Kiruna men möjlighet på flera av SVT:s orter)

På SVT Sápmi får du som praktikant fota, redigera, intervjua för TV och online, skriva artiklar och klippa nyhetsvideo för online.

Det vi söker är en praktikant som kan samiska, insatt/intresse för frågor som rör det samiska samhället och som drivs av att hitta egna spännande nyheter mot målgrupp.

Marja Påve, redaktionschef