TV-huset i Stockholm har öppet för grupper som vill se hur det fungerar på SVT. Du får en allmän introduktion av SVT och public service samt en rundvandring i bland annat studior, kontrollrum och dekorverkstad. Just nu har vi en begränsning på ca 30 personer per grupp.

Med anledning av ändrade säkerhetsrutiner – SVT är ett skyddsobjekt – ställs följande krav inför besöken:
Namn och personnummer på samtliga i gruppen
Kontaktperson får detaljerad info och ett digitalt formulär att fylla i och skicka in i god tid före besöket.
Personuppgifterna hanteras enligt gällande regler och raderas efter besöket.

Giltig legitimation
Samtliga gäster från 18 år och uppåt ska legitimera sig vid besöket. För de yngre ansvarar lärare, föräldrar eller motsvarande.

Ni anmäler intresse via mejladressen besoksvt@svt.se

Du får en allmän introduktion av SVT och public service samt en rundvandring i bland annat studior, kontrollrum och dekorverkstad. Det skiljer sig dock från dag till dag vad vi kan bjuda på - lite som utbudet på en fiskmarknad. Erfarenheten visar att besökare i gymnasieåldern och uppåt - gärna i medieinriktad utbildning - har störst behållning av rundvandringen.
 
Besöksadress till TV-huset: Oxenstiernsgatan 34 Länk till annan webbplats., (öppnar hitta.se)
Mejladress för bokning och frågor: besoksvt@svt.se
SVT samarbetar med Tekniska muséet Länk till annan webbplats.  i Stockholm under rubriken: Studion för skolan. Där får elever prova på att jobba som nyhetsankare eller stjärnreporter i en professionell tv-miljö.

Bokningsbara besökstider SVT Stockholm, hösten 2022

Under hösten kommer vi ta emot studiebesök under perioden sep-nov och på helgfria mån, tis och ons.

Nedan visas vilka datum som är preliminärt tillgängliga för att besöka SVT Stockholm. Normalt gäller att besöken startar kl 15:00 och tar ca 1,5 timme. Mejla besoksvt@svt.se för bokning och frågor.

Schema med bokningsbara tider