Praktik och examensarbete

Skulle du vilja göra din praktik på SVT eller kanske göra ditt examensarbete i samarbete med oss?

Praktik

Vår praktikpolicy

De praktikanter vi tar emot ska gå en eftergymnasial utbildning, där praktiken ingår i utbildningens kursplan. Utbildningen ska också leda till ett yrke som finns inom SVT, alternativt att man har avslutat en sådan utbildning och är berättigad till stöd från Arbetsförmedlingen. Vi prioriterar de som går en utbildning som passar vårt rekryteringsbehov.

För att få jobb på SVT krävs en gymnasieutbildning och de allra flesta yrken kräver även utbildning från högskola eller folkhögskola. De specifika utbildningskraven varierar naturligtvis utifrån respektive tjänst. 
Eftersom det är angeläget för oss att få en mångfald i kompetens och erfarenhet rekryterar vi gärna medarbetare med olika utbildningsbakgrund. De flesta vi anställer har även erfarenhet inom sitt verksamhetsområde.

Ansök om praktik på SVT härlänk till annan webbplats

Ansök om praktik på SVT Interaktiv härlänk till annan webbplats

Examensarbete på SVT

Genom att SVT samarbetar med högskolor och universitet kommer vi i kontakt med många studenter. Är du intresserad av att skriva din uppsats eller göra ditt examensarbete på SVT? Ibland har vi färdiga ämnen vi vill ha hjälp med. Då lägger vi ut dom så att man kan söka platsen. Finns inga sådana ex.jobb ute på våra sidor så kan du skicka in din ansökan ändå. Berätta om vilken typ av ämne du vill fördjupa dig inom och vad du vill arbeta med längre fram så får verksamheten avgöra om det finns tid och möjligheter för att ta emot dig.

Ansökan examensarbetlänk till annan webbplatse SVTlänk till annan webbplats

Ansökan examensarbete SVT Interaktivlänk till annan webbplats