SVT sänder examensfilmer från Stockholms konstnärliga högskola

Stockholms konstnärliga högskola och SVT samarbetar för att sända en hel filmfestival med 13 kortfilmer och animationer från avgångsstudenterna på SKH Film och Media.

Samarbetet mellan Stockholms konstnärliga högskola och SVT gör det möjligt för studenterna på Film och Medias kandidat- och mastersprogram att möta en större publik samtidigt som publiken får möjlighet att se den nya generationen av manusförfattare, producenter, filmfotografer, regissörer, ljuddesigners, klippare, produktionsdesigners och animatörer.

— SVT jobbar ständigt med att främja svensk dramaproduktion. För SVT och utifrån vårt uppdrag är det extra viktigt att stödja de kommande TV- och filmmakarna och det gör vi bland annat genom detta samarbete, säger Göran Danasten, tf. Programchef SVT Drama.

SKH Film och Media har uppdraget att utbilda för framtiden och Tinna Joné, ämneschef i Film och Media säger att det är med berättandet i fokus som både undervisningen och forskningen sker på högskolan. Hon säger:

— Vi skapar förutsättningar för att alla studenterna i sina olika inriktningar utvecklar egna röster och förmågor att arbeta kollaborativt och utforskande. Vårt uppdrag är också att samverka med det omgivande samhället och det är jättekul att tillsammans med SVT kunna bidra med konst som en dynamisk, utmanande och obunden kraft i samhället!

I år visar SVT bland annat filmen 2008 loves you som vann Draken Film Awards och Stop-motion-filmen Girls’ hair som är uttagen till Annecy filmfestival.

Här kan ni se alla 13 filmer som ingår i kortfilmsfestivalen Länk till annan webbplats.. Filmerna sänds även i SVT2 under sommaren med start torsdagen den 13:e juni kl 22.30.