Nina Funke utsedd till tf programchef för lokala nyheter

Nina Funke, nyhetschef i norra Sverige, blir tf programchef för lokala nyheter och nyheter på minoritetsspråk. Hon kommer sitta med i ledningen för SVT Nyheter och Sport.

SVT:s lokala nyheter finns på 48 orter över hela Sverige och har 400 medarbetare. Lokala nyheter sänder 21 olika program i tv och producerar nyheter dygnet runt i till den gemensamma nyhetstjänsten svt.se och de lokala sajterna. Varje vardag sänder SVT också nyheter på minoritetsspråken finska och samiska, samt nyheter på teckenspråk.

Från och med 1 juni blir Nina Funke, nyhetschef för lokala nyheter i norra Sverige, tf programchef för lokala nyheter och nyheter på minoritetsspråk. Från och med i höst ingår även Kulturnyheterna i organisationen.

Hon ersätter under en period Michael Österlund som kliver in som tf divisionschef för nyheter och sport, när Anne Lagercrantz blir vice VD.

-          Jag är glad och tacksam för förtroendet att tillfälligt få axla programchefsrollen. Det är en ynnest att få leda lokala nyheters utveckling tillsammans med alla grymma redaktionschefer från Skåne till Norrbotten och deras redaktioner. Vi ska fortsätta att göra angelägen journalistik som det pratas om och våra redaktioner ska vara attraktiva arbetsplatser, säger Nina Funke

Nina Funke har tidigare bland annat varit redaktionschef för SVT Nyheter Dalarna. Dessförinnan var har hon varit nyhetschef på Falu-Kuriren, Borlänge Tidning och Dala-Demokraten.