Året med SVT – vad får publiken för public service-avgiften?

Varje vår lämnar SVT in en public service-redovisning till Kulturdepartementet och Myndigheten för press, radio och tv. I den redovisar SVT hur företaget har levt upp till de över 100 villkoren som finns i public service-uppdraget.

Året med SVT:s startsida

Året med SVT är en kortversion av public service-redovisningen och nu finns 2022 års uppdaterade version publicerad! Här kan du på ett lättillgängligt sätt ta del av fakta om SVT och få svar på vad publiken faktiskt fick för public service-avgiften förra året.

Visste du till exempel att:

• 80 procent av Sveriges befolkning vände sig till SVT för information de första veckorna efter att kriget brutit ut i Ukraina?

• Två av tre första- och andragångsväljare använde någon av SVT:s valkompasser?

• SVT:s dramautbud ofta samlar många miljoner i flera generationer. Under 2022 exempelvis Tunna blå linjen och julkalendern Kronprinsen som försvann?

• Sverige hade den lägsta public service-avgiften per capita i Norden?

– Jag känner glädje och stolthet över SVT:s leverans 2022. Surfa gärna in på Året med SVT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att se mer av vad SVT åstadkommit under året, säger Alexandra Björnstjerna Hjelm, redaktör för Året med SVT.