Max Bursell ny programchef för SVT Sport

Max Bursell har utsetts till ny sportchef på SVT. Han är idag projektchef på SVT Sport, ansvarig för SVT:s livesända evenemang.

Foto: Eva Edsjö/SVT

Max Bursell blir programchef och ansvarig utgivare för SVT:s sportredaktion. SVT Sport är Sveriges största sportredaktion med både en bred nyhetsrapportering online och i tv samt en stor evenemangsavdelning för livesänd sport. Förra året sände SVT Sport 2100 timmar – allt från de allra största världsmästerskapen till breddidrott, över 100 olika sportgrenar syns årligen i SVT. I början av året blev det även klart att SVT har rättigheterna till OS från år 2026.

- Det är en spännande tid att ta över det här jobbet. SVT Sport har en stark position hos publiken och är samtidigt mer konkurrensutsatt än någonsin tidigare. Jag är stolt och glad att ha fått det här uppdraget och ser fram emot att tillsammans med vår fantastiska redaktion utveckla vårt utbud och fortsätta engagera en bred publik, säger Max Bursell.

Max Bursell har sedan 2016 arbetat som projektchef på SVT Sport, ansvarig för livesända sportevenemang. Dessförinnan var han projektledare för en lång rad av SVT:s största sportevenemang som världsmästerskap i fotboll, friidrott och längdskidor.

- Max Bursell är en innovativ ledare med stor erfarenhet. Han har under lång tid jobbat med SVT:s största mästerskap och drivit framgångsrika digitala förändringsprojekt. Han har nu i uppdrag att - tillsammans med redaktionen - utveckla SVT Sports utbud. En stor och engagerad sportpublik har mycket att se fram emot, säger Anne Lagercrantz, divisionschef nyheter och sport på SVT.

Max Bursell efterträder Åsa Edlund Jönsson som för några månader sedan blev generalsekreterare för SOK, Sveriges Olympiska Kommitté.