Andreas Nilsson ny redaktionschef för SVT Nyheter Örebro

Andreas Nilsson har utsetts till redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Örebro. Han arbetar idag på nyhetsmagasinet Fokus och har lång erfarenhet som chef inom lokalpress i både Närke och Västmanland.

Foto: Clara Boström

Andreas Nilsson har bland annat arbetat som nyhetschef och stf utgivare för Nerikes Allehanda och Bärgslagsbladet/Arboga tidning. Därefter var han deskredaktör på VLT/Mittmedia. Han har även arbetat många år på Expressen och tidningen Dagen. Han lämnar nu en tjänst som printchef/art director på tidningen Fokus.

– Av många anledningar tycker jag att public service är viktigare än någonsin. Att få bli en del av laget i Örebro känns både ärofyllt och inspirerande. Jag gillar mycket av staden och med all den talang och kompetens som jag har sett av redaktionen är jag säker på att vi kommer att göra en fantastisk resa tillsammans – inte minst online och mot vår viktiga målgrupp. Jag vill att vår journalistik ska vara trovärdig, tydlig och intressant, men också lustfylld och modig, säger Andreas Nilsson.

– Med Andreas Nilsson får SVT Nyheter Örebro en chef som kan driva utvecklingen mot onlinejournalistik och målgrupp på redaktionen och samtidigt vara en trygg förändringsledare. Han har mångårig chefs- och ledarerfarenhet och tar bland annat med sig vana av att jobba datadrivet mot uppsatta mål, säger Josefin Ziegler, nyhetschef Lokala nyheter söder.

Andreas Nilsson efterträder Linda Hermansson som lämnade sin tjänst för annat uppdrag inom programdivisionen tidigare i år. Han tillträder efter sommaren.