SVT Drama anställer exekutiv producent

En viktig del i SVT Dramas strategi är att vara den bästa beställaren av svenskt kvalitetsdrama till publiken. Den exekutiva producenten, dvs länken mellan SVT och produktionen, spelar då en oerhört viktig roll och SVT anställer ytterligare en exekutiv producent.

Sonja Hermele Foto: privat

- Jag är mycket glad för att jag nu kan välkomna Sonja Hermele till vårt team på SVT Drama. Sonja har producerat i verkligheten och har alltså stor produktionserfarenhet. Hon har dessutom arbetat om exekutiv producent på tv-kanal vilket gör att hon har exakt den kompetens vi behöver när vi rustar oss för framtidens utmaningar, säger Anna Croneman, chef för SVT Drama.

Sonja Hermele börjar på SVT den 31 oktober. Hon kommer senast från TV4/C More där hon arbetat med titlar som Solsidan, Morden i Sandhamn, Vuxna människor och kommande serien Nattryttarna.

- Jag är otroligt stolt och glad över att fått förtroendet att bli en del av SVT Dramas team. Personligen håller jag public service högt och ser fram emot att jobba tillsammans med kompetenta kollegor och duktiga kreatörer för att skapa serier som är tillgängliga för alla, säger Sonja Hermele.