Det här gör SVT med anledning av kriget i Ukraina

Ryssland har startat en storskalig militär invasion av Ukraina och SVT utökar bevakningen med extrasändningar och rapportering dygnet runt online.

Foto: Umit Bektas/Reuters

Inlägget uppdaterades senast 1/3 kl 10.00.

Natten till den 24 februari inledde Ryssland en storskalig invasion av Ukraina. Säkerhetsläget beskrivs som det allvarligaste sedan andra världskriget.

SVT Nyheter är på plats i Ukrainas grannländer och även i Ukraina så länge det är möjligt av säkerhetsskäl. David Boati, Europakorrespondent, rapporterar från Bryssel och Stefan Åsberg, Washingtonkorrespondent, följer reaktioner och utveckling i USA. I Stockholm rapporterar SVT:s utrikesreportar i direktsändningar, gör sammanfattande reportage i tv och online.

Veckans nyhetsutbud kommer att präglas av rapportering om invasionen med extrainsatta tv-program under helgen, förlängda nyhetssändningar på kvällen och ett förlängt Agenda på söndag. Den dramatiska utvecklingen kommer också att prägla samhällsutbudet framöver i bland annat Utrikesbyrån och Ekonomibyrån.

Utvecklingen väcker många frågor och stor oro hos barnen. Lilla Aktuellt fokuserar helt på händelseutvecklingen i Ukraina och har bland annat öppnat en chatt i SVT:s Duo-app där barnen redan har ställt hundratals frågor och fått svar från både reportrar och experter på ett språk som barnen kan ta till sig av.

Här kan ni läsa mer om det.

Lilla Aktuellt chatt om kriget i Ukraina

För den som bättre vill förstå bakgrunden till konflikten finns fördjupning på SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publiken vänder sig till SVT vid allvarliga nyhetshändelser. Det är det nu. SVT gör sitt yttersta för att leva upp till de höga och befogade förväntningarna.