Lilla Aktuellt och Diamant Salihu nominerade till Stora Journalistpriset

Idag avslöjades de nominerade till Stora journalistpriset där Lilla Aktuellt är nominerat i kategorin Årets förnyare och Diamant Salihu, reporter på SVT Nyheter, är nominerad i kategorin Årets röst.

Foto: SVT

Lilla Aktuellt (Lizette Edfeldt, Josephine Hattevig, Malin Andersson, Lowe Östberg, Sophia Garcia Hasselberg & Matz Lundin) är nominerat i kategorin Årets förnyare med motiveringen:

De möter barnen där barnen är och når fram med nyheter i nya format. Personligt, kul och närvarande.

Lilla Aktuellt och Lilla Aktuellt Skola görs i samarbete mellan SVT och UR. Lilla Aktuellt Länk till annan webbplats. (SVT) gör journalistik för 8-12-åringar året runt. Huvudfokus ligger på videoreportage som publiceras på SVT Barn/Play och i ett program som sänds i SVT Barn. Lilla Aktuellt finns också i SVT Duo-appen, på TikTok och Youtube. Lilla Aktuellt Skola är ett direktsänt studioprogram på fredagar som sammanfattar och fördjupar nyhetsveckan och som finns på UR Play Länk till annan webbplats. och SVT Play. Länk till annan webbplats.

Diamant Salihu är nominerad till Årets röst med motiveringen:

När nyheterna om mördade unga män blivit vardag berättar han med insikt och nyanser om kriget som tycks pågå tills alla dör.

Diamant Salihu är reporter på SVT nyheter och just nu aktuell med nyhetsdokumentären Våra barn dör Länk till annan webbplats. som finns på SVT Play samt reportageboken "Tills alla dör".

De slutgiltiga vinnarna, samt vinnaren av Lukas Bonniers Stora Journalistpris, presenteras den 18 november vid prisutdelningsceremonin som hålls på Bonniers konsthall samt på Storajournalistpriset.se Länk till annan webbplats.