Uppdrag granskning värvar grävredaktör från Göteborgs-Posten

Över 70 personer sökte den nya redaktörstjänsten på Uppdrag granskning. Valet föll på Snezana Bozinovska, som sedan 2018 arbetar som grävredaktör på Göteborgs-Posten.

Snezana Bozinovska Foto: Privat

– Uppdrag granskning får en skarp, modig, rolig och erfaren grävredaktör med stor idérikedom och ett entusiasmerande sätt. Hon imponerade på oss under rekryteringsarbetet: en trygg arbetsledare med ett tydligt journalistiskt perspektiv där människan står i centrum, som jag tror kommer att passa utmärkt hos oss. Jag ser fram emot att samarbeta med Snezana och att jag, redaktionen och hon själv kan lära oss av varandra, säger Axel Björklund, som är ansvarig utgivare och tillsammans med Marianne Westman projektledare för Uppdrag granskning.

Snezana Bozinovska har arbetat på Göteborgs-Posten sedan 2008. Där har hon de senaste åren byggt upp tidningens grävredaktion från grunden, med fyra fasta reportrar, som tagit hem Guldspaden de två senaste åren och häromveckan fick pris vid INMA-galan för den uppmärksammade granskningen ”Systrar”, som också nominerats till Stora Journalistpriset och Guldspaden. 2019 mottog Snezana Bozinovska Publicistklubben västs pris Johannapengen för sitt arbete på Göteborgs-Posten.

– Det är såklart lite vemodigt att lämna GP efter snart 13 år. Samtidigt är det här ett drömjobb för mig som brinner för granskande journalistik. Att få arbeta på Sveriges största grävredaktion, med all den erfarenhet och kompetens som finns, känns oerhört spännande och utvecklande. Jag är glad att jag får den här möjligheten, säger Snezana Bozinovska.

Snezana Bozinovska kommer att ingå i Uppdrag gransknings redaktörsgrupp och ansluter till redaktionen under hösten 2021.