Live-streamat SVT-seminarium: Tunna blå linjen - drama som samhällsspegel

SVT:s nya stora dramaserie Tunna blå linjen handlar om Sara, Magnus, Jesse, Leah, Dani och Faye som alla valt att bli poliser. Deras arbetsplats är gatorna i Malmö, en stad med många sidor. Där möter de allt från det välbekanta a-laget i parken till missbrukare, rånare och våldtäktsoffer. De hanterar extrema situationer och starka känslor men vad möter de när de kommer hem?

Livestreamat seminarium tisdag 9 februari 2021 kl. 18.30-19.30. Foto: Petrus Olsson/SVT, Håkan Schüler /Anagram

I SVT:s livestramade seminarium möts Anna Croneman, chef SVT drama, Cilla Jackert, manusförfattare, Gizem Erdogan, skådespelare, Joakim Palmkvist, kriminalreporter Sydsvenskan och Alexandra Goncalves, ingripandepolis i Malmö för att samtala om på vilket sätt drama kan spegla samhället. Hur viktigt är det med drama som ställer frågor om samhället och hur nära verkligheten kan man gå?

Seminariet livestreamas via en länk som du får efter att du anmält dig. Under livestreamingen kan du också ställa egna frågor i realtid till panelen.

Seminariet sänds den 9 februari kl 18.30. Anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Paneldeltagare:

Anna Croneman, programchef SVT Drama

Anna Croneman är sedan 2017 programchef för drama på SVT. Innan arbetade hon som producent, med titlar som Drottningoffret, Min bror Kollokungen och All Inclusive på sitt CV. Hon har också haft andra funktioner i film- och tv-branschen, som vice styrelseordförande i SFI och ordförande för Sveriges Film och tv-producenters långfilmssektion.

Cilla Jackert, manusförfattare och skapare av Tunna blå linjen

Cilla Jackert har skrivit manus till ett flertal tv-serier till exempel Spung, Molanders, Lite som du och Svaleskär. Hennes film Känn ingen sorg, blev nominerad till bästa manus vid Guldbaggegalan 2014. Cilla Jackert har även skrivit flera ungdomsböcker

Gizem Erdogan, skådespelare Tunna blå linjen

Gizem Erdogan är utbildad vid teaterhögskolan i Malmö och har medverkat i föreställningar på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm.Hon har även varit en del av Göteborgs stadsteaters fasta ensemble. Gizem nominerades till en Guldbagge för sin roll i långfilmen Dröm vidare och för sin roll i succéserien Kalifat fick hon pris för bästa skådespelerska i Kristallen 2020.

Joakim Palmkvist, kriminalreporter Sydsvenskan

Joakim Palmkvist har arbetat på Sydsvenskan sedan 1997, han har både nominerats till Guldspaden och fått ett hedersomnämnande. Han har arbetat med radioprogrammet I lagens namn i Sveriges Radio P1 och har arbetat som redaktör för Veckans brott i SVT. Palmkvist har skrivit ett flertal böcker utgivna på Albert Bonniers förlag.

Alexandra Goncalves, polis Malmö

Alexandra Goncalves jobbar som ingripande polis och utgår från Rosengård. Hon har jobbat i över 12 år, framförallt som ingripandepolis men hon har även varit ett år som områdespolis i Rosengård. Alexandra medverkar också i SVT Barns Brottsligt.

Moderator: Ika Johannesson, frilansjournalist.

Seminariet inleds av Hanna Stjärne, vd för SVT