SVT förstärker bevakningen i nordöstra Stockholms län – ny redaktion i Norrtälje

SVT:s lokala nyheter öppnar ytterligare en ny redaktion. Norrtälje blir SVT:s 40:e ort och SVT Nyheter Stockholm har därmed fyra redaktioner: Norrtälje, Rinkeby, Stockholm och Södertälje.

Norrtälje blir SVT:s 40:e redaktion och den fjärde i Stockholms län

Förstärkningen i Norrtälje i Roslagen är en del i SVT:s satsning på mer lokal journalistik och fler redaktioner över hela landet.

- Jag är mycket glad att vi kan öppna en ny redaktion i Norrtälje, som gör det möjligt att ännu bättre bevaka norra länet och Roslagen. SVT gör just nu en stark och snabb utbyggnad av den lokala journalistiken. Norrtälje blir SVT:s 40:e redaktion i Sverige och inom de närmaste åren kommer vi att öppna på minst fem platser till, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

SVT utökar hela tiden antalet lokala redaktioner och Norrtälje blir den 40:e. Målet är att finnas på minst 45 orter inom några år. SVT:s uppdrag är att vara hela Sveriges television och den lokala journalistiken är en bärande del av det.

- Få län är så komplexa och demografiskt intressanta som Stockholm län. Från huvudstadens utmaningar, flera utsatta områden, kranskommunernas snabba tillväxt till glesbygd och sommarturism i skärgården Vi vill finnas i hela länet för att komma närmre människor och göra bättre journalistik. För oss är det viktigt att finnas på plats och kunna rapportera om det som sker nära människor, säger Geronimo Åkerlund som är chef för SVT Nyheter Stockholm.

 

Redaktionen i Norrtälje öppnar den 10 december. Reportern Tomas Blideman har redan påbörjat bevakningen i Norrtäljeområdet.

- Jag hoppas verkligen Norrtäljeborna kommer att märka att frågor som rör dem syns och får genomslag på alla våra plattformar. Jag är intresserad av allt som har med skärgården, naturen och båtlivet att göra. Men jag tycker också att vi har en viktig uppgift att till exempel se till så att politikerna i kommunen sköter sina uppdrag, säger Tomas Blideman.

Tomas Blideman har jobbat på SVT i snart tio år och på flera redaktioner, främst inom nyhetsverksamheten men också med nöje och dokumentärfilm. Att han nu blir reporter i Norrtälje tycker han känns som ett naturligt steg.

- Jag är delvis uppvuxen på Väddö utanför Norrtälje och har tillbringat varenda sommar och en stor del av min övriga tid där. När lägenheten i Stockholm började kännas för trång med två barn var steget inte långt till att flytta till Norrtälje.

Geronimo Åkerlund, redaktionschef och Tomas Blideman, reporter i Norrtälje