Dessa sex manusförfattare får SVT:s utvecklingsstöd för långfilm

Under våren utlyste SVT Drama en manussatsning på svenska originalberättelser i långfilmsformatet för professionella manusförfattare.

Foto: The Square, Sameblod, The Nile Hilton incident

Vi efterlyste projekt med en stark och unik vision, med förhoppningen att fler svenska manusförfattare skulle våga satsa på att skriva på sina egna idéer. Gensvaret har varit enormt, och vi tagit emot 380 ansökningar som vi nu läst och diskuterat urvalsgruppen.

Satsningen skall omfatta totalt tio projekt, och då vi också har en ny ansökningsperiod i höst har vi i den här omgången valt ut sex projekt av följande manusförfattare:

Ronnie Sandahl
Marioan Hosseini och Goran Kapetanović 
Sara Andersson Marmnäs
Sophie Vukovic
Cilla Jackert
Jonatan Etzler

- Det är med stor förväntan vi ser fram emot att läsa dessa idéer utvecklade i manusform. De är alla mycket olika, och det enda som egentligen förenar är att det var riktigt spännande, roligt, eller rörande att läsa de genomarbetade förslagen, och författarnas tankar om sitt material, säger Anna Croneman, Programchef Drama.

Infoblock till organisationer som SFI, DF och producentföreningen.

-Höstens ansökningsperiod är något förkortad, och detta gäller: 15/8 – 16/10.

-Många har skickat in flera projekt, varför vi vill understryka att man bara kan söka med ett projekt, man kan inte heller inte söka en andra gång med samma projekt, eller med projekt som redan erhållit utvecklingsstöd hos annan part, tex SFI.

-Man kan endast söka om man är verksam som manusförfattare och vi vill påminna om att vi inte har resurser att ge feedback på nej-tackade projekt.

Läs mer om SVT:s manussatsning här.