SVT utökar bevakningen om corona ytterligare

SVT Nyheter har en omfattande bevakning av läget runt coronaviruset och extrainsätter också program kl 20-20.30 i SVT2 måndag till fredag.

 I kväll, måndag 16 mars, gör dessutom Fråga doktorn en direktsändning om coronaviruset och Go’kväll kommer att, under hela veckan, sända direkt och gör det i samarbete med Fråga doktorn-redaktionen samt vetenskapsredaktionen för att svara på tittarnas frågor dagligen med hjälp av smittskyddsexperter i Umeå.
SVT har extrainsatta program om coronaviruset måndag till fredag kl 20.00-20.30 i SVT2 och i morgon, tisdag 17/3, när beskedet kommer om fotbolls-EM, sänder SVT Sport extra kl 20.30-21.00 i SVT2. Kommande helg ersätts ordinarie Vinterstudiosändningar av en bredare rapportering om corona och även detta program utgår från tittarnas frågor.

SVT Nyheter uppdaterar dygnet runt nyheter om corona på svt.se  Länk till annan webbplats.och SVT tar också emot publikens frågor och ger svar.

- Vi har svarat på tiotusentals frågor om corona och de fortsätter strömma in. Flödet har hittills över 12 miljoner besök. SVT har aldrig nått så många digitalt med nyheter tidigare och även text-tv är en uppskattad informationskälla, säger Anne Lagercrantz, divisionchef SVT.

SVT direktsänder också alla presskonferenser där regeringen och svenska myndigheter berättar om nya åtgärder och initiativ. Vi sänder också extra vid stora händelser i Sverige och utlandet, som när Danmark stängde sina gränser, SAS permitterade och Donald Trump förklarade nationellt nödläge i USA. Alla extrasändningar går att se i efterhand på svt.se och SVT Play. I Morgonstudion kan tittarna varje morgon kl 08.08 ställa frågor som besvaras av en expert.

När så många nyheter är nationella och globala har SVT:s 21 lokala redaktioner en särskilt viktig roll. Här får den lokala publiken överblick och fördjupning kring läget lokalt och bjuds in till dialog.

Lilla Aktuellt vänder sig direkt till barnen och har samlat sin corona-rapportering här Länk till annan webbplats.. Här finns förklarande video, frågor och svar för barnen, tips från kuratorer och information om viruset.

SVT Nyheter sänder också nyheter på samiska, finska och lätt svenska.


Anne Lagercrantz, chef nyhetsdivisionen skriver mer om detta i SVT:s blogg. 


  • PUBLICERAD 16 Mar 2020 - 12.19