Fokus på våra lokala reportrar

Möt Viktor i Arvidsjaur, Omar i Rinkeby, Tobias i Norrköping, Valentina i Borås, Caroline i Helsingborg, Frida i Värmland, Linda i Södertälje, Lena i Östersund, Michelle i Blekinge och Berno i Umeå.

De är på plats för dig. För att ge bästa möjliga lokala journalistik. I vardag och i kris. Deras jobb är att lyfta andras berättelser, att informera, att granska missförhållanden och att rapportera om möjliga lösningar. Alltid med en närhet, alltid med en stor lokal kännedom. De finns där i det stora, och i det lilla, och de möter vår publik varje dag

Nu sätter vi de lokala reportrarna själva i centrum. I en serie filmer berättar de om sin yrkesvardag och vad som driver dem.

Filmerna blir också en fin illustration till varför lokal journalistik är så viktig för SVT och varför vi satsar. Vi vill finnas där vår publik finns, så långt det är möjligt. 10 december öppnar vi vår 40:e redaktion i Norrtälje Länk till annan webbplats. med reporter Tomas Blideman. För ett par veckor sedan invigde reporter Towe Olsson vår nya redaktion i Karlshamn. Länk till annan webbplats. Inom de närmaste åren siktar vi mot att finnas på minst 45 orter. Närvaron är viktig, liksom skickligheten hos våra lokala journalister. De är nyfikna, engagerade och brinner för de lokala perspektiven.