Huset fullt när SVT-hösten presenterades för media

Äntligen höst och nu är det dags att få reda på vad som går på tv. HR- och kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala från en fullproppad höstpressdag på SVT.

Det nyper i kinderna, hösten är onekligen här. Det är ruggigt men med duggregn och höstvindar kommer suget efter riktigt bra tv! Och just detta – bra tv – finns i överflöd på SVT i höst, och just därför kändes det mäktigt att stå inför fler 60 journalister nu på morgonen och presentera höstens alla fina program. Det är hedrande att så många journalister valt att lägga några av sina dyrbara timmar hos oss. Och att så många medverkande och programmakare – också det 60 personer - kunde komma och berätta allt om sina program.  

I höst hittar du program om hemtjänsten, yttrandefrihet, transtjejer, bokslukande barn, psykisk ohälsa, landsbygden, livet kring en hipp juice-bar i Stockholms innerstad, vetenskap, sociala medie-stjärnor och dokumentärer. Och, inte att förglömma, våra dramasatsningar Midnattssol och Delhis vackraste händer – ja bredden är enorm.  På plats i Studio 1 i tv-huset fick journalisterna se en 50 minuters ihopklippt rulle på storskärm. Samma klipp kan du se här Länk till annan webbplats. - 26 rykande färska klipp ur höstens utbud. Den gemensamma nämnaren i denna mångfald: Allt bidrar på sitt sätt till ökad förståelse och skapar nyfikenhet och en vilja att ta reda på mer. Detta ser jag som kärnan av public service uppdrag. Så jag hoppas att du hittar något i vårt utbud som väcker just din lust och nyfikenhet! 

  • PUBLICERAD 17 Aug 2016 - 16.59